Header image  

"Aki dudás akar lenni..."

ENGLISH

 
 
    főoldal
 

Órajáték

 

orajatek

  ÓRAJÁTÉK
vásári bábmisztérium

Az előadás díjat nyert a IV. Gyermekszínházi Biennálén.
Ellenfény 2008/11 számában kritika és cikk van róla.

Ajánló (Sors Vera - Ellenfény)

Hétpróbás Nagyokos János lusta fickó, de mókázni sohase rest. Három óra önfeledt móka-derű-kacagás 55 percbe sűrítve az idő rövidsége miatt.

Röviden a darabról:
Az alvilágból Lucifer irányításával elveszik az időtorony lakóinak idejét. Már mindenki elköltözött, csak Hétpróbás Jancsi fog ki a pokolbéli praktikákon. Őt nem lehet felidegesíteni, nincsenek rossz álmai, és nem hajlandó rohangálni. Egy befoghatatlan pofájú fickó, aki akármelyikünk lehetne. A legügyesebb énünk, aki móresre tanítja a hatalmaskodó házmestert, a tudálékos doktort, vagy a faragatlan rendőrt. Még a zsémbelő feleségét is meg tudja fékezni. Lucifer elrabolja a kisfiát. Jancsi pokolra száll, és sorra tángálja el az alvilági szörnyeket, Lucifert és végül magát a Halált is megtáncoltatja.

"Pályi János ápolja és megújítja a vásári bábhagyományt..... ... szinte összenő a bábjával, miközben időnként el is idegenedik tőle, mint mozgató saját személyiséggé válik, akinek rálátása van a történetekre."
Bóta Gábor (Pest Műsor)
"...visszahúzódik a díszletek mögé, a bábjain keresztül, a mozgatásukkal, a velük fenntartott intenzív viszonnyal teremti meg azt a közvetlen, lüktető játékosságot, amely folyamatosan bűvkörében tartja a nézőket.... Pályi számtalan figurája mindegyikének külön életet ad, nemcsak világosan megkülönbözteti, hanem határozottan jellemezi is őket. "
Sándor L. István (Ellenfény)

Írta: Kovács Ildikó - Veres András - Pályi János
Rendezte: Kovács Ildikó
Segédrendező: Veres András
Zene: Kovács Márton
Díszlet: Majoros Gyula
Marionettek: Grosschmid Erik
Marionett színpad készítője: Mátravölgyi Ákos
Játssza: Pályi János
Muzsikál: Kovács Márton

-fotók a prömierről-

-cikk-

-Bóta kritika-

-Sándor L. kritika-

Ellenfény 2008/11

 
  vissza az előadásokhoz